Vlot bereikbaar bij vragen

New Logo Zwart

Een pergola of overkapping laten plaatsen?

Overweeg je om een pergola of overkapping te laten plaatsen? Sla dan de handen in elkaar met Genico. We leveren immers niet alleen oplossingen voor binnenshuis, maar eveneens voor buitenshuis. Met name de SO!-reeks zetten we graag voor jou in de kijker. 

Verder hebben we kwalitatieve zonwering in de aanbieding. Denk aan screens, zonneschermen en verandazonwering. Ideaal om vervelende zonnestralen te weren en de binnentemperatuur aangenaam te houden! 

Vul vrijblijvend ons offerteformulier in als je benieuwd bent naar wat een pergola, terrasoverkapping of zonwering kost. Voor extra inlichtingen kan je van je laten horen. Wij staan je met plezier te woord.

Pergola’s

Onder een pergola kan je heerlijk vertoeven als je ’s zomers de schaduw opzoekt. Tegelijkertijd beschermt de constructie je tegen regenbuien. Wij plaatsen pergola’s uit aluminium, al dan niet met een oproldoek. In onderstaand overzicht zetten we onze populairste modellen op een rij:

Pergola SO! Classic

Pergola SO! Climate

Pergola SO! Cocoon

Pergola SO! Combi

Pergola Z!P

Pergola Z!P Cube

WIN Cube

Terrasoverkappingen

Ter aanvulling op ons gamma aan pergola’s verkopen én plaatsen we terrasoverkappingen. Die halen we bij enerzijds onze leverancier Skylux. Alle overkappingen van dat merk zijn energiezuinig, hebben een hoge isolatiewaarde en zijn tegen weersinvloeden opgewassen. Ze maken van je buitenruimte een heerlijke plek om te vertoeven. Anderzijds maken we terrasoverkappingen in eigen beheer, wat een stuk goedkoper uitkomt.

Zonwering

Dankzij zonwering kan je elke plaats eenvoudig afkoelen en verduisteren. We verdelen drie types, waaronder screens, zonneschermen en verandazonwering. Hieronder lees je er meer over:

Screens

Screens zijn een ecologische manier om warmte uit je gebouw te weren, zonder dat er een grote renovatie aan te pas komt. Onze screens zijn in twaalf kleuren te koop. De twee modellen die we vaak installeren, zijn SolarFix en SolFix.

SolarFix

SolarFix-screens werken op zonne-energie en houden met die innovatieve technologie warmte buiten. De fotovoltaïsche zonnecellen zitten subtiel in het kader weggewerkt. Het design is minimalistisch en past bij elk raamkozijn. Een andere troef is de ultrakrachtige 4 Ah-batterij die tot twee keer langer meegaat dan klassieke screens met zonnepanelen. Zelfs op bewolkte dagen of ’s winters houden de screens het binnen aangenaam warm.

SolFix

Screens die zonnestralen ten volle blokkeren? Dat zijn screens van de SolFix-lijn. De temperatuur in je gebouw blijft zo op peil terwijl je van maximale lichtinval profiteert. De afmetingen en de kleur van de screens kan je zelf bepalen.

Zonneschermen

Een zonnescherm is een goede manier om schaduw op je terras te creëren of laaghangende zon geen kans te geven. Je kan het scherm moeiteloos in- en uitschuiven via de bijbehorende afstandsbediening. Als je wil zonnebaden, hoef je het slechts open te schuiven. We plaatsen meerdere types zonneschermen van het merk Winsol. Er zijn maar liefst twaalf basiskleuren waaruit je kan kiezen.

LINASOL

LINASOL-zonneschermen zijn een sterk staaltje technologie met een moderne look. De schermen zijn bestand tegen wind en kunnen tot wel veertien meter breed worden. Enkele leuke troeven zijn de ingebouwde en waterdichte luidsprekers en de dimbare warm-koudledverlichting. Je kan het zonnescherm met je smartphone of tablet via bluetooth bedienen.

LUMISOL

De 100 % zonwerende acryldoeken van de LUMISOL-lijn worden geheel op maat gemaakt. Ze zijn onderhoudsvriendelijk door hun schimmelwerende, rotvrije, vuilafstotende en vetafwerende eigenschappen. Het is daarnaast mogelijk om ledverlichting in de kast, in de voorlijst of in de armen te laten plaatsen. Praktisch als het ’s ochtends nog donker is of het ’s avonds begint te schemeren.

SQUARO

Specifiek bij eigenaars van moderne panden zal het kubistische design van SQUARO in de smaak vallen. Door de ultrastevige Powerband en het kipblocksysteem kan het zonnescherm windstoten tot wel zes Beaufort aan. De gemotoriseerde volant zorgt dan weer voor extra schaduw en privacy. Net als bij LUMISOL-schermen kan je ledverlichting laten inbouwen.

LUNO

Eigen aan de LUNO-zonneschermen is de compacte en afgeronde cassette die nauwelijks plaats inneemt. Hoewel je het scherm amper ziet hangen, is het stevig en beschermt het je tegen weersinvloeden, stof en insecten. De componenten uit smeedaluminium worden aangevuld met twee of vier zelfsmerende kabelarmen of een Powerband om het scherm uit te schuiven. Geïntegreerde ledverlichting in de kast, de voorlijst of de armen is optioneel, maar maakt het plaatje wel compleet.

COMBISOL 1200

De COMBISOL 1200-schermen zijn echte klassiekers. De tijdloze zonwering is opgebouwd uit aluminiumonderdelen en beschikt over een ophangsysteem, zodat je het scherm zowel aan je muur als aan je plafond kan laten bevestigen. Waar het zonnescherm enerzijds schaduw creëert, houdt het anderzijds windstoten tegen. Kwaliteit verzekerd!

LOFT

De LOFT-lijn omvat budgetvriendelijke zonneschermen van maar liefst 28 m2. Met name op kleinere terrassen of balkons is LOFT een echte aanrader. De schermen zijn opgebouwd uit smeedaluminium, zijn resistent tegen wind en gaan jarenlang mee. De beschermende kap vormt een barrière tegen weersinvloeden, stof en insecten.

Verandazonwering

Om te voorkomen dat je veranda ofwel ijskoud ofwel snikheet wordt, kan je verandazonwering aanschaffen. Aangezien de zonwering alle glaspartijen in je veranda bedekt, blijft de temperatuur constant. Ben je niet aanwezig? Dan kan je de zonwering vanop afstand besturen. Dat gebeurt vrijwel geruisloos dankzij de stille Somfymotor. De modellen die wij aanbieden, zijn:

Verandasol ST 2100

Dit type is aangewezen voor veranda’s met een hellend dak tot wel drie meter uitval. De zonwering kan je openen of sluiten via de koorden en loopwieltjes. Het hoogwaardige ingebouwde veersysteem houdt het doek op spanning en rust niet op het glas van je veranda.

Verandastol ST 2220

Het maakt niet uit of je over een kleine of grote veranda beschikt, Verandasol ST 2220-zonwering past op veranda’s met een breedte tot negen meter en een diepte tot vijf meter. De zonwering brengt de uitgelezen temperatuur tot stand. Je kan ze geruisloos en vlot bedienen met de Somfymotor.

Verandasol ST 2300

Heeft je veranda een speciale vorm of een complex dak uit glas? Ga dan voor Verandasol ST 2300. De zonwering is een combinatie van een trendy design en een buffer tegen zonnestralen. Door het geïntegreerde afvoerkanaal blijft de waterafvoer onder controle.

Benieuwd naar de prijs van een pergola of terrasoverkapping?

Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan!

Opendeur­weekend op 16 & 17 maart

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart houden we bij Genico een opendeurweekend. Je bent welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur om van interessante acties en kortingen te komen genieten. Tot dan!