Vlot bereikbaar bij vragen

New Logo Zwart

Van ramen & deuren tot sectionale poorten

Bij Genico hebben we alle kennis in huis om je pand esthetisch en functioneel naar een hoger niveau te tillen. Dat doen we onder andere met ramen, deuren, sectionale poorten, rolluiken en airconditioning.

Hieronder krijg je per product alvast een woordje uitleg. Laat niet na om een offerte aan te vragen bij interesse of ons een bericht te sturen bij eventuele vragen.

Ramen & deuren

Wij verdelen hoogwaardige ramen en deuren uit aluminium en pvc van het merk Winsol. Die kunnen we onder meer met zonwering, rolluiken, raamdecoratie of vliegenramen afwerken. We hechten er namelijk belang aan om geheel op maat van je wensen te handelen.

Ramen & deuren uit aluminium

Het materiaal aluminium is 100 % recycleerbaar, gaat lang mee en is uiterst geschikt voor grote raampartijen. De profielen isoleren goed, waardoor warmte niet ontsnapt en koude niet binnenkomt. De voornaamste modellen uit aluminium zijn de volgende:

STEELLOOK

Deze zwarte ramen en deuren uit aluminium hebben erg slanke profielen met kleinhoutverdelingen en een authentieke look. De steellook past nagenoeg bij alle bouwstijlen en springt zelfs wat in het oog. Je krijgt de look van staal én de voordelen van aluminium.

ARTICA

De ultieme combinatie van design en isolatie? Dat is ARTICA. De raam- en deurprofielen hebben een modern uitzicht en hoge isolatiewaarden. Die laatste eigenschap maakt ze een passende oplossing voor nieuw- en passiefbouw. Daarbovenop zijn de profielen enorm stevig, wat grote raampartijen ten goede komt.

ALLURA

Net als ARTICA voldoet ALLURA aan de huidige isolatie-eisen zoals EPB en BEN. De eigentijdse profielen hebben inbraakvertragende kenmerken en onderscheiden zich door hun goede prijs-kwaliteit.

Ramen & deuren uit pvc

Ramen en deuren uit pvc zijn een budgetvriendelijke optie. Dankzij de talloze kleuren en afwerkingen komt pvc in elke bouwstijl tot z’n recht, of die nu modern, klassiek of landelijk is. Omdat het materiaal een lage warmtegeleiding heeft, isoleert het beduidend goed. De voornaamste modellen uit pvc zijn de volgende:

QUBIC

De pvc-ramen van de QUBIC-lijn hebben een modern en vlak design. Gelijkaardig aan hun tegenhangers uit aluminium lenen ze zich uitstekend voor passief- en nulenergiewoningen door hun hoge isolatiewaarden. In het ontwerp zit een schaduwhoek tussen vleugel en kader verwerkt.

CENTRIQ

Hoewel de QUBIC-lijn net iets beter isoleert, is CENTRIQ eveneens aangewezen bij EPB-, BEN- en nulenergiewoningen. De profielen zijn inbraakwerend door de massieve middenbrug en extra middendichting. Het slanke profielaanzicht maakt het mogelijk om meer glas te gebruiken.

Retro & RetroLux

Specifiek voor landelijke en pastoriewoningen raden we Retro- en RetroLuxprofielen aan. Die hebben een subtiel uitzicht en geven je ramen en deuren cachet. De rustieke look ontplooit zich mooi in renovatieprojecten (bv. hoeves, schuren & villa’s). Qua uitvoeringen kan je voor gelakte of met folie beklede profielen gaan. Opgekleefde kleinhouten zijn op aanvraag te verkrijgen.

Schuiframen en -deuren uit aluminium

Wie volop van daglicht wil genieten, maar geen plaats wil verliezen, kan voor schuiframen of -deuren uit aluminium opteren. Aangezien er geen openklappende vleugel is, bespaar je aanzienlijk wat ruimte. 

Handig is dat de profielen ultradun zijn en (deels) in je vloer, plafond of muur weggewerkt kunnen worden. Daarnaast voelen de profielen licht aan en zijn ze eenvoudig te openen of te sluiten. Voor de kleur, tot slot, zijn er vrijwel geen beperkingen.

IQON

De IQON-lijn heeft een exclusieve look en vertegenwoordigt minimalistische profielen. Doordat de profielen weggewerkt worden, verdwijnt de drempel met je buitenruimte. Het maximale glasoppervlak staat garant voor een waanzinnig uitzicht.

AURORA

De AURORA-lijn bestaat uit hefschuiframen en -deuren met talrijke mogelijkheden. Door hun moderne uitstraling en vlakke afwerking zijn ze veelgevraagd bij ons. Alle exemplaren zijn wind-, water- en luchtdicht. De slanke profielen zullen je sowieso kunnen bekoren.

IMPERIA

Waar IQON en AURORA slanke profielen hebben, zijn die van de IMPERIA-lijn veeleer robuust. Ze werden speciaal ontworpen voor grote raamoppervlaktes en intensief gebruik. Ook hier wordt aan de recentste isolatienormen voldaan.

AF Fotografie AF C Alu goud zwart Lien Dekeyser Gistel
Winsol Ramen en Deuren Aluminium IQON
Winsol Ramen en Deuren Aluminium ALLURA
Winsol Ramen en Deuren Aluminium IQON

Schuiframen en -deuren uit pvc

Wie volop van daglicht wil genieten, maar geen plaats wil verliezen, kan voor schuiframen of -deuren uit pvc opteren. Aangezien er geen openklappende vleugel is, bespaar je aanzienlijk wat ruimte.

Handig is dat de profielen uit kunststof budgetvriendelijker zijn dan die uit aluminium. Toch isoleren ze uitstekend en geven ze je pand een warme uitstraling.

QUBIC Slide

De QUBIC Slide-lijn beantwoordt aan de hedendaagse bouweisen. Het veelzijdig inzetbare schuifsysteem is volledig naar wens af te werken. Zelfs drievoudige beglazing behoort tot de opties.

MOOV

Een pvc-schuifraam of schuifdeur uit de MOOV-collectie koppelt gebruiksgemak en veiligheid aan hoge isolatiewaarden. De ingewerkte rubberen dichtingen maken de schuiframen en -deuren water- en winddicht. De parallelle constructie glijdt makkelijk open en dicht.

CENTRIQ Slide

Als je op zoek bent naar een schuifraam of -deur met grote afmetingen is de CENTRIQ Slide-lijn iets voor jou. De sterke profielen garanderen je een optimaal gebruiksgemak en vallen binnen ieders budget.

Sectionale poorten

Een sectionale poort is een elektrische poort die verticaal of horizontaal open- en dichtschuift. Het type poort kenmerkt zich door zijn inbraakwerende karakter en hoge isolatiewaarden. Bij ons heb je de keuze uit sectionale garagepoorten en sectionale schuifpoorten. Bekijk hieronder alle eigenschappen:

Sectionale garagepoorten

Sectionale garagepoorten schuiven altijd verticaal naar boven open. Daardoor wordt er amper plaats in je garage ingenomen. Je wagen wordt steeds tegen weersinvloeden beschermd en staat veilig gestald. De poorten die we doorgaans plaatsen, zijn:

Isol-Comfort

Heb je een inpandige garage en wil je toch dat je gebouw aan de strengste isolatienormen voldoet? Haal dan een poort van de Isol-Comfortlijn in huis. De dikke dubbelwandige panelen creëren een uitstekende luchtdichtheid.

Comfort

Met een poort van de Comfortlijn wordt het kinderspel om die bij je andere buitenschrijnwerk te laten aansluiten. Er zijn allerlei maten en kleuren in omloop. Voor pastoriewoningen zijn er aparte landelijke afwerkingen bedacht.

Comfort-Go

Comfort-Go is het kleine broertje van Comfort en is ideaal voor kleinere budgetten. Met een poort van de Comfort-Golijn vervang je in geen tijd je oude kantelpoort. De maximale afmetingen zijn 3250 x 2235 mm. Wij beloven je een snelle en eenvoudige plaatsing.

Sectionale schuifpoorten

In tegenstelling tot een sectionale garagepoort gaat een sectionale schuifpoort horizontaal open via ingewerkte rails. Zo’n poort is praktisch wanneer er aan je plafond niet voldoende ruimte is voor een klassieke sectionaalpoort. Ook wanneer je garage niet hoog genoeg is, komt een schuifpoort goed van pas. Je kan je auto dan tot net tegen de poort parkeren. 

Eigen aan een sectionale schuifpoort is dat je die gedeeltelijk kan openen voor een snelle toegang, bijvoorbeeld als je binnen of buiten wil rijden met een fiets of kinderwagen. Daarnaast zijn er geen veren of kabels aanwezig, waardoor de poort amper geluid maakt. 

Andere voordelen zijn dat de poortpanelen perfect op elkaar aansluiten en helemaal afdichten. Een sectionale schuifpoort is bovendien inbraakveilig (attest RC2). Mocht er een blokkade zijn, stopt de motor automatisch. De afstandsbediening is niet te hacken.

Rolluiken

Rolluiken bieden je het hele jaar door comfort en privacy. Ze isoleren goed, fungeren als zonwering en vormen een barrière tegen inbrekers. Zowel elektrische uitvoeringen als exemplaren op zonne-energie zitten in ons aanbod. Naargelang je pand adviseren we je over passende voorzet-, inbouw- of opbouwrolluiken.

Voorzetrolluiken

Inbouwrolluiken

Opbouwrolluiken

winsol opbouwrolluik volet roulant monobloc

Airconditioning

Wil je je woning of bedrijfsgebouw koel kunnen houden op warme zomerdagen? Dan brengt airconditioning raad. Wij installeren modellen van het merk Panasonic. Naargelang je verbruik en de grootte van je kamers zoeken airconditioning met de optimale capaciteit uit. 

Het maakt niet uit welke airconditioning je verkiest, het binnenklimaat en de luchtvochtigheid zullen sowieso op peil blijven. ’s Winters kan je er zelfs je ruimtes mee verwarmen. We komen graag bij je langs om je over de functionaliteiten te informeren.

Air,Conditioner,Split,Hanging,On,The,Wall.,Cooling,Device,In

Ramen, rolluiken of een poort laten installeren?

Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan!

Opendeur­weekend op 16 & 17 maart

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart houden we bij Genico een opendeurweekend. Je bent welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur om van interessante acties en kortingen te komen genieten. Tot dan!